3. 12. 2017

Vítání adventního času

První prosincovou sobotu jsme v kulturním domě přivítali adventní čas. Klub seniorek ve spolupráci s Obcí Pustá Kamenice uspořádal již tradiční sváteční setkání s kulturním programem a výstavou. Byli jsme rádi, že naše pozvání opět po roce přijalo Náhodné seskupení NAŽIVO pod vedením paní Kristýny Řebíčkové. Byla radost se zaposlouchat do všech vánočních písní a koled, které zaplněnému sálu kulturního domu zazpívaly. Celému pěveckému seskupení patří ještě jednou poděkování všech posluchačů  a věříme, že jsme je u nás  neslyšeli naposledy.

K příjemnému odpoledni přispěla i výstava hraček z minulého století. Opět jsme zahledaly v krabicích a úkrytech a na světlo vynesly hračky po našich dětech i vnoučatech. Velkou radost nám všem udělala paní Marie Smolová z Trpína, která má velkou sbírku panenek a kočárků a zapůjčila nám ji na naši výstavu. Opravdu bylo co obdivovat, sešly se panenky všeho druhu – velké, maličké, plastové, nádherné krásky s keramickým obličejíčkem, mimina i plaváčci. Zaslouženě zaujaly nejen místní malé i velké obdivovatelky. V pondělí 4. prosince  jsme velmi rády přivítaly děti a paní učitelky ze základní školy v Borové a po nich přišla pustokamenická škola a školka. A zase došlo na focení s tou panenkou a ještě s tímhle miminem, byla radost se na děti dívat, jak se jim celá výstava líbí. Samozřejmě pro kluky byla zajímavá auta, autíčka, traktory, motorky. Snad se nám podaří něco zajímavého vymyslet pro příští rok.

Poděkování za návštěvu patří všem, kteří si přišli užít příjemné sobotní odpoledne. Vůně punče a cukroví a dala vědět o tom, že se opravdu vánoce blíží. Přejeme Vám všem klidný advent. 

Za seniorky Irena Gregorová

Foto: Jan Brokl st.

Odkaz:http://janbrokl.rajce.idnes.cz/ADVENT_2017/

Fotogalerie