14. 10. 2018

AHL Polička ----- Pustá Kamenice : Krouna 5:4

V prvním soutěžním zápase AHL Polička 2018/2019 naši hokejisté těsně porazili mužstvo Krouny 5:4 (třetiny 0:1, 3:1, 2:2). Branky za naše mužstvo vstřelili: David Zeman 2x, Jan Brokl 1x, Adam Pekař 1x a Filip Chaloupka 1x. V dalším zápase se střetnou v neděli 21.10.2018 od 18:15 hod. s mužstvem J+J Polička.

Po dnešním prvním soutěžním zápase AHL Polička poskytl elitní bek Zdeněk  Zeman rozhovor vedoucímu pustokamenického hokejového týmu Martinu Smažilovi. Zde ho přinášíme.

 

Jaké máš cíle před touto hokejovou sezónou?

Vždy nejvyšší, jinak bych to nehrál. Ale hlavně ve zdraví přežít.

Prý jsi velký fanda hokejových Pardubic, jak si myslíš, že si letos v extralize povedou?

Liga teprve začíná, ale první osmička je jistá nééé, co ty na to sparťane?

Jsi v našem hokejovém mančaftu ten, co se nejdříve narodil a už to i nějaký pátek je, prozraď, jak to děláš, jaký máš recept, že jsi pořád ve skvělé fyzické kondici a ve formě?

No vidíš, to jsem ani nevěděl, že jsem se nejdřív z mančaftu narodil. Nepřemýšlím nad tím. Recept na fyzičku si myslím, že neexistuje. Musíš dát tomu maximum a výsledky se dostaví. Někdy více, někdy méně. Hlavně si musí člověk věřit, že to ještě dá, jinak to nemá význam, abych to hrál. Tak, že tak. Ale jsem optimista a realita je taková, že už to pomalu klepe na d…. .

Jak prožíváš zápasy, jsi kliďas, bouřlivák, bereš vše s rozvahou nebo i impulzivně. Jako obránce umíš tvrdit muziku?

Za mlada to bylo jiné, teď v současnosti  také, to víš, že se dokážu vytočit, to bych nebyl já. Ale musíš u toho trochu přemýšlet, abys někoho nezranil. Přeci jenom chodíme do zaměstnání, které nás živí a derby s Krounou to je a bude vždy prestiž, proto mě tam tak rádi mají.

Zdendo, dlouhá léta jsi hrával v obraně s Milanem Černým, tvz. Pilířem, který už ukončil aktivní hráčskou kariéru. Jak vzpomínáš na vaše společné zápasy?

S Mildou bylo vždy dobře a hodně jsem se od něj naučil. Klobouk dolů před ním co dokázal. Prostě dobrej parťák.

Pamatuješ si, jak ses učil bruslit a jaké byly tvé hokejové začátky?

To si pamatuju moc dobře. Bylo to na zamrzlém potoce. Bylo to super a pak hned na rybník a tam to bylo ještě lepší. První hokejový zápas pak byl na škole v Poličce.

Odkaz: http://www.ahl.cz/soutez/ahlpolicka/vysledky/

Fotogalerie