17. 12. 2012

Z činnosti Klubu seniorek Pustá Kamenice

Klub seniorek oslavil 1. výročí své činnosti. Společně jsme sfoukly svíčku na narozeninovém dortu a zbilancovaly uplynulý rok naší činnosti. A bylo opravdu co bilancovat. Když jsme se 28. října 2011sešly poprvé, netušily jsme, kolik se nás sejde příště, jestli náš „babinec“ bude životaschopný a bude tím správným místem pro schůzky seniorek naší obce. Ale ukázalo se, že to byl správný nápad – založit tenhle klub.
      Scházely jsme se v hojném počtu i přes celé léto a pomalu se připravovaly na prodejní výstavky našich výrobků. Při povídání nám šla práce hezky od ruky a vánoční dekorace jsou pro nás hračkou. Ať už to jsou zvonečky a stromky pletené z papíru nebo kouzelné háčkované vánoční ozdoby. Samy máme radost, jak se dílo podařilo.
      A protože jsme byly pilné, mohly jsme se našimi výrobky poprvé pochlubit při oslavách 50.výročí otevření KD a založení tělovýchovné jednoty 28.října 2012. Oslava byla vskutku velkolepá včetně krásného ohňostroje a i my jsme byly spokojeny s úspěchem naší výstavky. O další práci jsme měly postaráno, musely jsme doplnit sortiment na další akci na začátku adventu u příležitosti rozsvícení vánočního stromku v obci. I tato výstavka byla úspěšná. Další vydařená práce, ze které jsme měly radost, bylo ušití textilních hraček pro děti trpící „nemocí motýlích křídel“ , které se léčí na oddělení brněnské nemocnice. Alespoň malou měrou jsme mohly takto přispět ke zpříjemnění jejich nelehkého života.
      Ještě nás čeká výroba vánočních svícnů a na závěr samozřejmě vánoční posezení a všechny se těšíme, že i v dalším roce se budeme všechny rády scházet.

Irena Gregorová