30. 12. 2012

Turnaj stolních tenistů ve Svratce

Dne 29.12.2012 se ve Svratce odehrál 1. ročník registrovaných a neregistrovaných stolních tenistů. Součástí tohoto turnaje byl i turnaj ve čtyřhře. Turnaje neregistrovaných se zúčastnilo celem 36 hráčů. Hráči byli rozděleni do šesti skupin po šesti hráčích. Zde nás reprezentoval Milan Sršeň, který ve své skupině neprohrál jediný zápas a obsadil první místo a postoupil do dalších bojů o medaile. Bohužel následující los byl k našemu hráči krutý a do cesty za lepším výledkem se našemu reprezentantovi postavil hráč, který v konečném umístění obsadil celekové 2. místo. Ve čtvrtfinále tedy Milan prohrál s panem Danielem 0:3 a z dalších bojů byl vyřazen, čímž obsadil celkové 9.-16. místo.

Ve skupině registrovaných hráčů, kterých se na turnaji sešlo celkem 24, nás zastupoval David Sršeň. Hrálo se ve čtyřech skupinách po šesti hráčích. David měl ve své skupině kvalitní protihráče a tak vyhrál pouze jeden zápas a do dalších bojů nepostoupil.

Naši hráči si však vše vynahradili ve čtyřhře, kde byli dvě skupiny po sedmi párech. Naši deblisté - Milan a David Sršňovi svoji skupinu vyhráli a postoupili až do semifinále, kde prohráli. V boji o 3. místo však uspěli a porazili registrované soupeře v poměru 3:0, čímž obsadili skvělé 3. místo v turnaji čtyřher. Samotný turnaj trval 11 hodin a hrálo zde 60 hráčů. Pro naše hráče to byl největší turnaj, který doposud za svoji kariéru odehráli.

Jménem výkonného výboru TJ Pustá Kamenice jim děkujeme za výše uvedený úspěch. Samotní hráči pak děkují pořadatelům SK Svratka za uspořádání a průběh celého turnaje.

Za TJ Pustá Kamenice Jaroslav Sklenář

Foto z turnaje není.