15. 5. 2013

Opět žádají o sklenici vody

Včera odpoledne byla na Svitavsku okradena seniorka. Dvě ženy, kdy jedna měla být údajně v jiném stavu, měly svou oběť připravit o několik stokorun.
Dvě "dámy" ve věku 25 – 30 let, výšky asi 160 centimetrů, kdy jedna měla tmavé a druhá světle hnědé vlasy, jedna byla oblečená do béžové sukně a vesty, zatímco druhá měla béžové šaty, v odpoledních hodinách oslovily třiaosmdesátiletou ženu v Rohozné na Svitavsku a požádaly ji o sklenici vody. Seniorka vyhověla. Zatímco jedna hasila svou údajnou žízeň, druhá čekala v chodbě nemovitosti. Poté dům obě dámy narychlo opustily. Jedna z nich v domě seniorky ukořistila 300 korunovou hotovost. V tuto chvíli je případ policií šetřen pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku. Pokud se ale podaří podezřelou dvojici dopadnout a bude-li mít na svém kontě podobných jednání více, může být soudem potrestána odnětím svobody až na 2 roky.

Rádi bychom varovali veřejnost před podezřelou dvojicí. V případě, že i u vašich dveří kdokoli požádá o sklenici vody, mělo by to ve vás vyvolat pocit obezřetnosti! Rozhodně podobné osoby nezvěte do bytů a domů!

Je-li to jen trochu možné, okamžitě informujte policii prostřednictvím linky 158.

nprap. Anna ŠTEGNEROVÁ
vrchní inspektor

tel.: 974 578 207
tel.: 720 166 709
fax: 974 578 901

e-mail: tisksy@mvcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PARDUBICKÉHO KRAJE
Kancelář ředitele
Preventivně informační oddělení

Purkyňova 2
568 02 Svitavy