1. 5. 2014

Seniorka bohužel legendě uvěřila - přišla o desítky tisíc korun

Bylo úterý dopoledne, když na ulici Zahradní v Moravské Třebové oslovila seniorku žena bílé pleti, zavalitější postavy s tmavými krátkými vlasy. Pro 88letou seniorku měla připravenu legendu o vrácení přeplatku za energie pro jejího syna, ale měla toliko dvoutisícovou bankovku a žádala ženu o její občanský průkaz.
Seniorka lest neprohlédla. Naopak, neznámou osobu pozvala k sobě domů. Chtěla vyhovět, rozměnit peníze, aby mohla synovi přeplatek za energii vrátit. Tím pádem zlodějce ukázala, kde má uloženy peníze a ta ji pohotově požádala o sklenici vody.
Jde bohužel ze strany podvodníků o osvědčený trik, který má za následek okradenou starou paní. Ta přišla o několik desítek tisíc korun.
Opětovně upozorňujeme starší občany, aby byli opatrní a na podobné praktiky podvodníků reagovali pouze tak, že neprodleně zavolají policii.

Výzva
Policie se v souvislosti s vyšetřováním tohoto případu obrací na občany Moravské Třebové. Je možné, že v tentýž den, tedy 29. dubna dotyčná osoba oslovila vícero obyvatel ve městě. Pokud ano, okamžitě kontaktujte policii prostřednictvím linky 158. Hledáme svědky, kteří by nám mohli pomoci nejen s upřesněním popisu pachatelky.

 

 

 


nprap. Anna Štegnerová
vrchní inspektor

tel.: 974 578 207
tel.: 720 166 709720 166 709
fax: 974 578 901

e-mail: sy.tisk@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PARDUBICKÉHO KRAJE
Kancelář ředitele
Preventivně informační skupina

Purkyňova 2
568 02 SVITAVY