29. 11. 2014

Pohádkový advent

V sobotu 29. listopadu ve 13.30 hodin začal v kulturním domě v Pusté Kamenici za účasti nejméně stovky spoluobčanů POHÁDKOVÝ ADVENT.
Jak už se stává tradicí, tuto předvánoční akci pořádá obec, základní škola a klub seniorek. U ozdobeného a rozvíceného vánočního stromku se děti ze základní školy pod vedením paní učitelky Drahošové představily se svým pásmem vánočních koled, mladí hudebníci Ester Tomášková – harmonika, Barbora Sochová – housle, Jitka Urbanová – violoncello, Tereza Lorencová - flétna, Mirek Halamka – trubka potom přednesli svá sólová vystoupení a všichni sklidili zasloužený velký potlesk. A když jsme vítali POHÁDKOVÝ ADVENT, nesměla chybět pohádka pro děti i pro dospělé, kterou všem odvyprávěl pan Martin Hak.
K vánocům a dobré pohodě neodmyslitelně patří vůně perníčků, cukroví a punče. To vše připravily ženy z klubu seniorek, součástí akce byla i výstavka ručních prací jak dětí ze školy, tak i seniorek.
Poděkování za návštěvu patří všem, kteří si přišli užít s námi příjemné sobotní odpoledne a přivítat nadcházející adventní čas. Přejeme všem spoluobčanům, aby byl časem klidu, pohody a – hlavně pro děti - dobou těšení se na vánoce.

 

Irena Gregorová

Foto: Jan Brokl st., Petr Novák

Odkaz: Jan Brokl st.: picasaweb.google.com/brokljan/POHADKOVYADVENT2014

Odkaz: Svitavský deník: svitavsky.denik.cz/kultura_region/pohadkovy-advent-zahajil-predvanocni-cas-20141203.html

Fotogalerie