28. 4. 2010

Nebezpečné odpady

NEBEZPEČNÉ ODPADY a ELEKTROODPAD

aktuální termín 24.5.2010

 

Vozidlo svozu bude přistaveno v 16 hod. u Skalických, v 16:10 u mostu, v 16:20 u hasičské zbrojnice, v 16:30 u kovárny u Chválových, v 16:40 u Peci u Sklenářových

 

Stále platí, že odpad se předává do svozového vozidla osobně. Pokud se nemůžete sami dostavit, požádejte své kamarády nebo sousedy.

 

Nebezpečné odpady:

Do speciálního vozidla lze nakládat tyto odpady: pneumatiky, akumulátory, tonery do tiskáren, olejové filtry, mastné hadry, upotřebené oleje a tuky, monočlánky, nádoby od barev, lepidel, rozpouštědel, kyselin, fotochemikálií, pesticidů, nádobky od sprejů, zářivky a výbojky, asfaltové lepenky (pouze v malém množství a bez stavebních příměsí).

 

Elektroodpad:

. Jedná se o všechny druhy televizorů, video a DVD přehrávače, rádia, kazetové magnetofony, gramofony, Hi-Fi věže, reprobedny, sluchátka, dálkové ovladače, videokamery, fotoaparáty včetně objektivů a blesků, elektrické hudební nástroje, počítače, příslušenství k počítačům (klávesnice, karty, myši,), notebooky, monitory, telefony, faxy, tiskárny, malé kopírky, kalkulačky, herní konsole a jejich ovladače, všechny elektrické hračky, ledničky, mikrovlnky, mrazáky, varné konvice.

 

 

Velkoobjemový materiál

aktuální termín 20.5. - 24.5.2010 do kontejneru

 

Velkoobjemový odpad jako matrace, větší plasty (ne autodíly), podlahové krytiny (koberce, lina) naházejte do kontejneru u váhy.

Pokud budeme velkoobjemový odpad ukládat do kontejneru kdykoli během roku, zvyšuje se nám podstatně poplatek za vyvezení jednotlivých kontejnerů, což se projeví na zvýšeném poplatku za odpady v následujícím roce.

 

 

Železný šrot, trouby, sporáky, bojlery, pračky v sobotu před nebezpečnými odpady – 22.5. 2010