10. 10. 2012

Obezřetnost je na místě

Chrudimsko - senioři přišli o své úspory

 
Úterní den přinesl mimo jiné i dva nové případy okradených seniorů.
 
První případ se odehrál v domě třiaosmdesátileté ženy z Chrudimi. U domu seniorky se během dopoledne objevila neznámá žena, která uvedla, že přišla odečíst stav vodoměru. Již tehdy měla seniorka zbystřit.  Ženě totiž sdělila, že žádný vodoměr nemá a využívá pouze vlastní studnu. Neznámá žena však změnila důvod návštěvy s tím, že je ze sociálky a paní přinesla přeplatek. Důvěřivá seniorka ji vpustila do domu, kde proběhl trik s výměnou bankovky, odhalení uložení financí, odvedení pozornosti a odcizení úspor. Seniorka tak nejenom že nezískala žádný přeplatek, ale přišla o téměř 95 tisíc korun.
 
 
Popis neznámé pachatelky: žena bílé pleti ve věku 20 až 30 let, štíhlé postavy, světlých vlasů. Na sobě měla světlé oblečení.
 
Odcizení 151 tisíc korun, to je výsledek nezvané návštěvy rodinného domu v jedné obci na Chrastecku. Opět se ukázalo, že drzost pachatelů nemá mezí. Sedmaosmdesátiletý senior se okolo třinácté hodiny pohyboval na zahradě svého domu a při svém návratu spatřil neznámou ženu, jak vychází ze dveří jeho domu. Když na ní zakřičel, co zde pohledává, tak se dočkal pouze odpovědi, že vykupují staré obrazy. Žena okamžitě zamířila k brance, kde na ni čekaly další tři neznámé ženy ve věku mezi 18 až 20 lety. Poté okamžitě odešly. Muž následně zjistil, že mu z kuchyně a ložnice zmizely desetitisíce korun.
 
Popis ženy, která vycházela z domu: věk 40 až 50 let, snědé pleti, silnější postavy, dlouhé černé vlasy stažené do copu. Světlé oblečení – dlouhá sukně.


nprap. Anna ŠTEGNEROVÁ
PIS ÚO PČR Svitavy