18. 9. 2013

Novoměstská porodnice se postará o maminky z Poličska

Vzhledem k uzavření porodnice v Litomyšli, která působila jako spádová pro rodičky z Poličky a okolí, je novoměstská porodnice připravena jak personálně tak kapacitně zajistit maminkám z Poličska veškerou profesionální péči jim i jejich miminkům.
„Těšíme se na maminky z Poličska a jsme připraveni jim nabídnout veškerou péči,“ říká primář gynekologicko-porodnického oddělení novoměstské nemocnice MUDr. Jiří Hrdina.
V Novém Městě se každoročně narodí na osm set dětí. Samozřejmostí jsou pro budoucí maminky bezplatné předporodní kurzy, které porodnice pořádá každé první pondělí v měsíci od 14 hodin. Kurzy vede vrchní sestra Jitka Vařáková. Kurzy jsou bezplatné, rádi na nich přivítají i partnera maminky. Na kurz navazuje prohlídka porodního sálu.
Moderní porodní sály umožňují přítomnost otce také u porodu v intimních podmínkách zachovávající soukromí. V současnosti takto v novoměstské porodnici rodí tři čtvrtiny všech párů. Za přítomnost otce u porodu se nehradí žádné poplatky. Přítomnost otce u porodu není podmíněn absolvováním zvláštních předporodních kurzů.
Podrobné informace lze získat na webových stránkách nemocnice www.nnm.cz, nebo na telefonním čísle 566 801 327. Spoustu informací mohou maminky najít také na facebookových stránkách Porodnice Nové Město na Moravě.

Přílohy

Logo porodnice  [pdf, 168.2 KB]