7. 5. 2014

Policie opět varuje - Máme tu nový trik zlodějů

V úterý během dopoledne došlo ve Svitavách k neobvyklému případu. Seniora, který byl na nákupu, oslovil špatně česky hovořící muž. Údajně potřeboval rozměnit 20 korunovou minci.

Senior chtěl vyhovět, proto otevřel svou peněženku, podotýkám, že ji stále držel pevně v rukou a nechal cizince, aby si v ní drobné našel sám. Jak se později ukázalo, byla to jen záminka, jak lehce přijít k penězům jiného.

Drobné v peněžence nebyly a tak se oba pánové vydali směrem k informacím, kde cizinci jeho prosbu splnili a no ten pak z prodejny odešel. Mezi tím si senior zkontroloval obsah peněženky. Chyběla mu v ní 8 tisícová hotovost. Když pak vyběhl před prodejnu, neznámého muže již neviděl.
Snad proto, že šlo o okamžik, si oběť krádeže nestačila zapamatovat popis cizince. V tuto chvíli víme jen to, že se mělo jednat o muže ve věku mezi 40 – 45 lety menší, hubené postavy s kratšími vlasy.

Co k tomu dodat? Snad jen jediné. Buďte na své peníze opatrní. Pokud u sebe nosíte větší finanční obnos, do výše popisovaného děje se nikdy nenechte vlákat. Dotyčné osobě rovnou poraďte, ať zkusí štěstí třeba u pokladen.

 

nprap. Anna Štegnerová
vrchní inspektor

tel.: 974 578 207
tel.: 720 166 709
fax: 974 578 901

e-mail: sy.tisk@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PARDUBICKÉHO KRAJE
Kancelář ředitele
Preventivně informační skupina

Purkyňova 2
568 02 SVITAVY