9. 5. 2015

Den matek 2015

Druhá květnová neděle tradičně patří všem maminkám a jejich svátku. Letošní oslavu u nás v Pusté Kamenici tak jako v předešlých letech opět uspořádala obec, základní škola a klub seniorek v sobotu 9. května 2015 kulturním domě.
Děti ze základní školy pod vedením paní učitelky Drahošové daly maminkám a babičkám hezký dárek v podobě jejich recitačního a pěveckého vystoupení a nakonec předaly každé mamince vlastnoručně vyrobený dárek. K němu přidal místostarosta obce pan Sklenář kytičku a přání za obec.
Zpestřením letošní oslavy bylo povídání a praktické ukázky ing. Martiny Jirušové z Poličky na téma „Bylinky známé i neznámé v naší kuchyni“. Měla pro nás připravené velkou spoustu bylinek. A to těch, které běžně používáme, ale také těch, které známe spíš jako obtížný plevel na zahrádkách nebo naopak jako okrasné květy. A přesto se dají oboje využít v našich kuchyních. Že to opravdu jde, jsme mohly i ochutnat, protože součástí besedy byly i připravené pomazánky, šťávy a oleje.
A tak jsme si všichni společně užili hezké odpoledne a oslavili jeden z nejhezčích a nejtradičnějších svátků – DEN MATEK.

Irena Gregorová

Foto: Jaroslav Sklenář

 


 

Fotogalerie