20. 12. 2019

Konec roku 2019 v klubu seniorek

Na podzim jsme využily pěkného počasí a podnikly jsme výlet na Svojanov, kde byla výstava duplikátů českých korunovačních klenotů a dalších předmětů z doby Karla IV. Při zpáteční cestě na nás čekal výborný oběd v Borové u Dostálů. Touto cestou děkujeme všem ochotným řidičům za dopravu a obci za zapůjčení automobilu.

Koncem října jsme oslavily už 8. klubové narozeniny. Nezbývá než si přát, abychom se mohly ve zdraví scházet i v dalších letech a občas se podívat i na akce, které pořádají v sousední Borové. Pardubický kraj zorganizoval v tamní sokolovně odpoledne pro seniory. Hrála country kapela, občerstvení bylo nachystané a dobrou náladu jsme si přinesly sebou. A protože na podobných akcích se domlouvají akce další, byly jsme rády, že jsme v našem klubu přivítaly paní Kučerovou z Borové, která nám ukázala a potom i pomohla s odléváním vánočních ozdobiček z včelího vosku. Zase jsme se něco nového naučily.

V prosinci na nás čekaly tradiční akce. Účast a malá výstavka našich prací při rozsvícení vánočního stromku a následující Vítání adventního času v kulturním domě. Jak vystoupení dětí ze základní školy tak následující koncert souboru Naživo přineslo krásnou vánoční náladu a všichni zúčastnění jsme si užili hezké odpoledne první adventní neděle. Druhou adventní neděli některé z nás navštívily adventní koncert, který uspořádala obec Pustá Kamenice společně s Domovem České hudby o.p.s. a Hradeckou nokturnou. Byl to opravdu krásný hudební zážitek. Děkujeme za něj.

Na úplný konec roku nás čeká ještě tradiční vánoční besídka s nadílkou a potom už se budeme těšit na setkávání v novém roce. Za celý klub seniorek přejeme všem spoluobčanům krásné vánoční svátky a  všechno nejlepší v novém roce  2020.

Za seniorky Irena Gregorová