7. 5. 2013

Noc s Andersenem 2013

Svět pohádek a fantazie,
dobro a zlo do boje se dává
dobro vítězí -
a my všichni provoláme
pohádkám a knížkám
třikrát sláva, sláva, sláva.„


Se zpožděním, ale přeci, se v pátek 3. května 2013 konala již pátá Noc s Andersenem. Tentokráte jsme na velké přání dětí poprvé v knihovně zůstali přes noc. Sešli jsme se v počtu 9 dětí a 2 knihovnice. Ze začátku nás převapil déšť, proto jsme museli zůstat vevnitř. Nejprve každý namaloval svoji vizitku na tabuli. Pokračovali jsme různými hrami a vědomostními soutěžemi. Protože dětem vytrávilo, společně jsme si připravili večeři. Nechyběly ani výborné koláče od jedné z maminek. Po vydatné večeři si děti vyrobily krásné záložky do knížek. A protože se počasí trošku umoudřilo, vyrazili jsme na dlouho očekávanou noční hru. Děti se rozdělily na tři skupiny a prošly trasu až k rybníku. Cestou plnily různé úkoly. Všichni si zasloužili odměnu, kterou si museli najít schovanou v knihovně. A protože jestě nebyl nikdo unavený, pokračovalo se v hádání hádanek. A potom už jsme se připravili na spaní. Ty nejvytrvalejší vydrželi až do jedné hodiny.

Ráno jsme si po snídani zahráli hru Milionář, někteří vyzkoušeli stolní tenis a podobné hry. Mezitím vyschlo hřiště a my jsme se na něho přesunuli. V deset hodin, po velkém vyčerpání všech zúčastněných, jsme naší akci ukončili.

Už teď se těšíme na příští ročník. Rádi přivítáme nové malé čtenáře.

Děkujeme dobrovolníkům, kteří pomohli připravit roční hru a taky skvělým čtenářům Janičce, Lucce, Terezce, Ivetce, Petrušce, Evičce, Jiříkovi, Adámkovi a Mirečkovi za účast.

Knihovnice Iveta Kynclová a Lenka Habalová

Fotogalerie