16. 12. 2021

Závod požární všestrannosti 2021

V sobotu 23. 10. vyrazily naše děti na podzimní branný závod, který se letos konal v okolí přehrady u Jevíčka. Z důvodu epidemiologické situace závod probíhal dle časového harmonogramu tak, aby se děti z jiných sborů co nejméně potkávaly. Bohužel tak nebylo žádné slavnostní zahájení a po soutěži ani předání diplomů a cen. Náš sbor měl do této soutěže vyslat dvě tříčlenná družstva přípravky, 3 pětičlenná družstev mladších a 1 družstvo starších. Bohužel velká nemocnost způsobila, že se nakonec z přípravky nezúčastnil nikdo a i v mladších nám chyběl jeden závodník. Naštěstí jsme se telefonicky předem domluvili s SDH Březiny, který nám zapůjčil jednoho svého člena.

Hlídka Pustá Kamenice A1 běžela ve složení Anička Tomášková, Marek Zahálka, Dan Vičar, Eliška Broklová a Dan Suchý. Tato pětice měla absolutně nejlepší běžecký čas celé své kategorie, bohužel 14 trestných bodů za střelbu způsobilo jejich posun na 6. místo z 29 hlídek. Hlídka A2 běžela ve složení Honzík Tomášek, Jiřík Zahálka, Hanička Jeníčková, Miky Houdek a Ema Dudková ze Březin a doběhla si pro 26. místo 29 hlídek. Celkově se družstvo A našeho sboru umístilo na krásném 6. místě z 21 sborů.

Hlídka Pustá Kamenice B soutěžila ve složení Adélka Vičarová, Johanka Broklová, Kuba Odehnal, Anička Suchá a Filip Sodomka. Tito závodníci odnesli 14. místo z 29 hlídek a celkové 12. místo 21 sborů.

Po delší době jsme opět měli na startu závodníky v kategorii straších. Kvůli absenci některých dětí, se nám podařilo postavit pouze 1 hlídku – ve složení Alice Husáková, Šárka Bukáčková, Matěj Zahálka, Sára Kottoniaková a Tereza Sejkorová.  Jako hlídka si doběhli pro 25. místo 38 hlídek a celkově skončili na 20. místě z 27 sborů.

Dvě naše členky Kristýna Tomášková a Andrea Odehnalová vypomohly družstvu Lubné, kteří měli nedostatek závodníků a s nimi se umístili na 26.místě z 38 hlídek, celkově na 21.místě z 27 sborů.

Fotogalerie