13. 6. 2023

Soustředění MH a zkoušky odbornosti

Dva dubnové víkendy byly určeny na soustředění mladých. Starší se sešli v pátek 21. 4. 2023 a v sobotu 22.4.2023, aby natrénovali všechny disciplíny hry Plamen, která se uskuteční na konci května. Nejprve trénovali klasický požární útok. Následovaly pak postupně všechny štafety – štafeta 4x60m, štafeta požárních dvojic a štafeta CTIF. Nesměl chybět ani méně oblíbený požární útok CTIF, který není jen o rychlosti, ale hlavně o zručnosti.

V dalším týdnu následovalo soustředění mladších. V pátek 28.4. 2023 jsme stihli natrénovat požární útok a štafetu požárních dvojic. Více jsme kvůli dešti nestihli. V sobotu 29. 4. mělo soustředění pokračovat, bohužel nám nepřálo počasí. Sotva si děti zaběhly jednou štafetu CTIF a štafetu 4x60m, rozpršelo se a soustředění bylo přeloženo na pondělí 1.5., kdy jsme zbylé disciplíny za slunečného, avšak chladného počasí dotrénovali.

V sobotu se také uskutečnily zkoušky odbornosti, kterých se z našeho sboru zúčastnilo 5 statečných mladých hasičů. Zkoušejícím byl pan Ivan Havel, vedoucí Okresní odborné rady mládeže OSH Svitavy a vedoucí mládeže z Dolního Újezdu, Adéla Tomanová. Naše děti  - Johanka Broklová, Adélka Vičarová, Jiřík Zahálka, Miky Houdek a Kuba Odehnal - byly velmi dobře připravené a všechny zkoušku skvěle splnily a získaly odbornost preventista junior. Těchto zkoušek se účastnili i mladí hasiči z SDH Oldříš a SDH Pustá Rybná, které jsme se u nás rádi přivítali. I z těchto sborů byli ve zkouškách všichni úspěšní.

Za SDH Lanka Tomášková

Fotogalerie