13. 6. 2023

Okresní kolo hry Plamen – Vítějeves 26.5. - 27.5.2023

Ve dnech 26. - 27. 5. se ve Vítějevsi konalo okresní kolo hry Plamen. Přestože někteří naši mladí hasiči byli nemocní, podařilo se odjet s 3 družstvy – tedy 27 dětmi. V kategorii starších soutěžilo jedno družstvo ve složení: Šárka Bukáčková, Alice Husáková, Andrea Odehnalová, Sára Kottoniaková, Tereza Sejkorová, Vlastimil Suchý, Daniel Vičar, Dominika Oplištilová a Kristýna Tomášková. Marek a Matěj Zahálkovi vypomohli družstvům z Lezníku a Mladějova na Moravě.

V kategorii mladších se nám podařilo sestavit dva týmy. Tým A soutěžil v sestavě: Anna Tomášková, Daniel Suchý, Filip Sodomka, Adéla Vičarová, Johana Broklová, Jakub Odehnal, Mikuláš Houdek, Liliana Smažilová, Michalka Odehnalová. Tým B soutěžil ve složení: Patrik Vičar (MŠ), Mirek Fajmon, Maruška Houdková (MŠ), Jiří Zahálka, Martina Husáková, Anna Suchá, z SDH Oldříš (u Krouny) jsme měli půjčené Evu a Štěpána (MŠ) Boháčovy, tento tým ještě doplnily závodnice ze  Sušice (MŠ) a Jarošova.

V pátek se soutěžilo ve štafetě CTIF a štafetě požárních dvojic. Starší je zápolili v disciplíně požární útok CTIF. V sobotu pak následoval požární útok a štafeta 4x60m. Našim soutěžícím se ve štafetách příliš nedařilo. Starší se ve štafetách umístili na 15. a 11. místě, v požárním útoku CTIF pak na 13. místě z 19. Ani mladším nepřálo během štafet štěstí – tým A získal 9., 12. a 15. místo, tým B 14. a 16. místo z celkových 17 družstev. Mnohem lépe se našim závodníkům dařilo v klasickém požárním útoku. Tým starších se umístil na 6. místě z 19 a tým B mladších na 16. místě. Týmu A se podařilo zaběhnout dokonce 5. nejlepší požární útok v okrese Svitavy.

Po součtu všech bodů si starší přivezli celkové 12. místo z 19, tým B, který byl složen z velké části z dětí MŠ, si přivezl 16.místo a tým A celkové 11. místo ze 17.

Všem dětem děkuji za přípravu a za reprezentaci našeho sboru. Také děkuji všem dospělým, kteří s dětmi trávili svůj volný čas v pátek i sobotu a přespali s nimi ve stanech. I když vše nedopadlo podle našich představ, myslím, že tuto soutěž si všichni skvěle užili. 

Za SDH Lenka Tomášková

Fotogalerie