13. 6. 2024

Kvalifikace na mistrovství České republiky

V průběhu této půlroční doby jsme se zúčastnili kvalifikace na mistrovství České republiky v běhu na šedesát metrů s překážkami. Tyto závody probíhaly v podobě čtyř závodů ve všech okresech našeho kraje. A tak se stalo, že jsme se podívali s našimi reprezentanty Terezou Sejkorovou, Dominikou Oplištilovou a Danielem Vičarem do Chocně, Sádku, Skutče a Pardubic.

27.4. jsme se tedy vypravili do Chocně, kde se našim závodníkům sice dařilo, ale na kvalifikaci jsme si tady vůbec nevěřili. Terka se umístila na 13. místě, Domča na 18. místě a Dan na 55. místě. No nic, je to první závod a neděláme si z toho těžkou hlavu.

4.5. jsme se tedy vypravili pouze s děvčaty, protože Daniel musel na fotbal. Tento den se nesl v duchu velice příjemném a plný soutěžní atmosféry. Bylo to vidět i na obou děvčatech, protože Domča přišla s tím, že má natažený stehenní sval. No co, už jako vedoucí jsme se smířili s tím, že výsledky nebudou opět nic moc. Ovšem se stal sen skutečností a Domča zaběhla čas 12:87 a tím se umístila na 3. místě a Terka 13:03 a umístila se na 7. místě. Pro nás to byla velice až převelice úspěšná soutěž, protože pro naše holky to jsou oba časy osobní rekordy.

No a hned druhý den 5.5. jsme vyrazili na první ligovou soutěž do Pomezí. O tomto závodě už jsme psali a slibovali, že se o dalším průběhu tohoto dne dozvíte a už je to tu. Po odběhnutí požárního útoku a štafety 4x60 všichni tři reprezentanti odjeli do Skutče na další kvalifikační kolo. Hned po příjezdu jsme zůstali koukat na staré provedení kladin a děsili jsme se průběhu závodu. Naše obavy se potvrdily a na prvních pokusech se holkám zamotaly hadice do stojanu kladiny, což hrozilo obrovským úrazem, protože jsme doteď běhali na rozmotání hadic před kladinou. Na druhý pokus jsme se s holkami dohodli, že zkusíme nový způsob, a to rozhoz hadic až za kladinou. Tento styl holky zkoušely jen jednou, a tak jsme nečekali žádné velké úspěchy, ale i tak bylo opět velké překvapení a Terka si zaběhla 5. místo a Domča bohužel 61. místo a Daniel 55. místo.

Poslední závod proběhl 9.6. v Pardubicích, kam opět vyrazili všichni naši tři reprezentanti.

Byli jsme docela překvapeni z času zahájení, který byl až ve 12:00, ale nakonec závod probíhal velice rychle a krásně. No a k průběhu závodu začali běhat první starší chlapci a náš Daniel si zaběhl 33. místo. Poté začaly běhat starší dívky, kde běžely i naše závodnice a to tak, že si Domča i s opětovným nataženým svalem zaběhla další svůj osobní rekord a to čas 12:77 a umístila se na 3. místě. Už si pomalu říkáme, že Domču musíme nejdříve zmrzačit, aby se dobře umístila. A Terka měla taky blízko osobnímu rekordu, ale nakonec čas 13:06 jí vynesl 8. místo.

Celý tento článek je o průběhu závodů kvalifikace, kde jsme vám chtěli sdělit, že se opravdu neflákáme. A tak naše naděje na postup jsou stále na výši, jelikož čekáme na výsledky, kde se dozvíme, jestli na republiku jedeme nebo ne. Tak prosím doufejte s námi a my vás budeme o všem informovat. A hlavně velký, co velký, největší dík patří našim reprezentantům, že na ty závody vůbec jezdí a vydrží to s námi.

 

                                                                         Za SDH Jiří Bukáček

Foto: Vedoucí SDH 

Fotogalerie