5. 7. 2020

První místo našich fotbalistů v 15. ročníku fotbalového turnaje SDH Rychnov

Tak jsme to dokázali! Naši fotbalisté obhájili loňské prvenství v jubilejním 15. ročníku tradičního fotbalového turnaje SDH Rychnov. Současně jsme se stali nejúspěšnějším mužstvem v historii tohoto turnaje, neboť jsme ho vyhráli počtvrté, což nikdo před námi nedokázal. Předstihli jsme tak domácí Rychnov, sousední Krounu a Miřetín, kteří ho vyhrát třikrát a Oldříš u Krouny, která ho vyhrála dvakrát.

Sobotního turnaje se zúčastnilo osm mužstev. Mužstva byla nalosována do dvou skupin po čtyřech, poté se odehrálo semifinále, kdy první ze skupiny A hrál s druhým ze skupiny B a naopak. Poražení semifinalisté odehráli utkání o třetí místo a vítězové se střetli ve finále. Naši fotbalisté byli nalosováni do skupiny společně s Miřetínem, Otradovem a Trhovou Kamenicí. Druhá skupina měla toto složení: Krouna, Svratka, Kladno a domácí Rychnov.

Naši fotbalisté vstoupili do turnaje vítězstvím na Miřetínem 1:0, když jedinou branku utkání vstřelil Adam Lorenc. Ve druhém a vyrovnaném utkání jsme remizovali s Otradovem 0:0. V posledním utkání skupiny jsme si zastříleli a vysoko přehráli Trhovou Kamenici 5:0. Branky v tomto utkání vstřelili: Marek Černý 2x, Marek Leinweber, Milan Otradovský a Michal Obrovský. Po odehrání základní skupiny však došlo k tomu, že naši společně s Otradovem měli stejný počet vítězství, jednu remízu ze vzájemného zápasu a stejné skóre 6:0. O vítězi skupiny tedy rozhodl los. Los rozhodl o tom, že první ve skupině skončil Otradov a v semifinále nastoupil proti Svratce, která byla první v druhé skupině. Naši fotbalisté tak v semifinále změřili síly s první Krounou ze druhé skupiny. Semifinálový zápas s Krounou jsme vyhráli 2:0. Branky v tomto utkání vstřelili Marek Leinweber a Václav Pokorný. Tím jsme se dostali až do finále, kde nás čekal soupeř ze základní skupiny, Otradov. Po výborném výkonu jsme Otradov porazili 2:0 a stali se tak vítězi turnaje a obhájili loňské vítězství. Obě branky finálového zápasu vstřelil Marek Leinweber. Za celý turnaj naše mužstvo neobdrželo jedinou branku i díky několika skvělým zákrokům gólmana Martina Smažila. Celé mužstvo si tak zaslouží velký dík za předvedenou hru, nasazení ve všech zápasech turnaje a reprezentaci našeho spolku i obce. Velké díky také patří téměř čtyř desítkám fanouškům z Pusté Kamenice, kteří přijeli naše mužstvo do Rychnova podpořit.

Pustokamenické mužstvo nastoupilo v této sestavě: Jan Kaplan, František Fiala, Martin Tušla, Marek Leinweber, Václav Pokorný, Michal Obrovský, Jaromír Obrovský, Martin Smažil, Milan Otradovský, Adam Lorenc, Marek Černý.

Na konečném třetím místě skončilo mužstvo Svratky, které zvítězilo nad Krounou na penalty 1:0.

Za TJ Pustá Kamenice Jaroslav Sklenář

 

Výsledky turnaje:

SKUPINA A:

Pustá Kamenice : Miřetín 1:0

Pustá Kamenice : Otradov 0:0

Pustá Kamenice . Trhová Kamenice 5:0

Otradov : Miřetín 2:0

Otradov : Trhová Kamenice 4:0

Miřetín : Trhová Kamenice 1:1

 

1. Otradov 6:0   7 bodů (o prvním místě rozhodl los)

2. Pustá Kamenice 6:0 7 bodů

3. Miřetín 1:4   1 bod

4. Trhová Kamenice 1:10   1 bod.

SKUPINA B:

Krouna : Svratka 2:0

Krouna : Kladno 6:1

Krouna : Rychnov 2:0

Svratka : Rychnov 3:2

Svratka : Kladno 2:0

Rychnov : Kladno 2:0

 

1. Krouna 10:1  9 bodů

2. Svratka 5:4  6 bodů

3. Rychnov 4:5 3 body

4. Kladno 1:10  0 bodů

 

Semifinále:

Pustá Kamenice : Krouna 2:0

Otradov : Svratka 1:0

O 3. místo:

Svratka : Krouna 1:0 PK

FINÁLE:

Pustá Kamenice : Otradov 2:0

 

Pořadí v turnaji:

1. Pustá Kamenice

2. Otradov

3. Svratka

4. Krouna

5. Rychnov

6. Miřetín

7. Trhová Kamenice

8. Kladno

Vítězové všech ročníků turnaje SDH Rychnov:

2006 – Miřetín

2007 – Oldříš

2008 – Oldříš

2009 – Rychnov

2010 – Miřetín

2011 – Rychnov

2012 – Krouna

2013 – Krouna

2014 – Pustá Kamenice

2015 – Pustá Kamenice

2016 – Miřetín

2017 – Krouna

2018 – Rychnov

2019 – Pustá Kamenice

2020 – Pustá Kamenice

 

 

Foto: Jaroslav Sklenář, Tereza Lorencová

 

.

Fotogalerie