1. 2. 2019

AHL Polička ----- Pustá Kamenice : Krouna 5:2

Pustokameničtí hokejisté sehráli v sobotu 2.2.2019 první čtvrtfinálový zápas soutěže AHL Polička se sousední Krounou. Krounu porazili 5:2 a učinili tak důležitý první krok k postupu do semifinále. Branky za naše mužstvo vstřelili: Filip Chaloupka, Pavel Sokol, Martin Smažil, Jaromír Gregor a David Zeman. Druhý a možná již rozhodující zápas s Krounou o postup do semifinále sehrají v sobotu 9.2.2019 od 10:00 hodin na ZS Polička. Tímto zveme naše fanoušky na návštěvu tohoto utkání.

starosta

Odkaz:http://www.ahl.cz/soutez/ahlpolicka/zapas/?zapasid=16841

Před prvním čtvrtfinálovým zápasem AHL Polička s Krounou jsme přinesli rozhovor s Jardou Gregorem.

Tak nám Jardo skončila základní část a začíná play off.  Jak hodnotíš základní část a naše umístění, na, podle mě, skvělém druhém místě?

Souhlasím s tebou. Základní část se povedla výborně a být pouze o skóre druzí, za favoritem Jedlovou, je úspěch. Také jsme jediný tým, který dokáže tohoto dvojnásobného vítěze porážet. Ale za základní část se medaile nerozdávají a hlavní část sezóny začíná právě teď.

Co očekáváš od play off a co bys považoval za úspěch?

Každý z nás by si určitě rád zahrál finále, ale musíme jít krůček po krůčku a uvidíme, kam dojdeme. Doufám, že co nejdále.

Trenéři s tebou šibují z jednoho útoku do druhého z centra na křídlo, jak to vnímáš? Jsi takový univerzální a nepostradatelný hráč?

Hokej mě baví a užívám si každý post. Trenéři mají moji plnou důvěru a při pohledu na tabulku to očividně funguje.

Čeká nás teď v play off derby s Krounou, co od těch zápasů očekáváš, musíme něco zlepšit, abychom postoupili?

Je to náš velký rival. Utkání bývají vždy emotivní, zvláště v obranných řadách. Letos se Krouně základní část moc nepovedla, ale byla by chyba ji podcenit. Mají velice dobrý kádr a pod vedením zkušeného Marka Tomáška nám zadarmo nic nedají. Přesto věřím, že postoupí náš tým.

Prozraď nám, jak si se dostal k hokeji a kde si se naučil bruslit?

Jako většina kluků naší generace jsme léto trávili na hřišti a zimu na rybníce. Jistě i ostatní potvrdí, že bruslení a hokejové zápasy na místní nádrži byly super. Tam také začínaly moje první kroky na bruslích.

Jsi velký sportovec, hokejista, cyklista, lyžař, tenista atd. Prozradíš, jak se na tyto sportovní výkony připravuješ a používáš nějakou speciální regeneraci, abys tělo nezhuntoval?

Každý fyzioterapeut doporučuje správný pitný režim. Tak kvalitní pozápasová regenerace v místní hospůdce se nesmí vynechat. Také je třeba všechny sportovní aktivity pořádně rozebrat. Ale bez ortopedických pomůcek, jako je ortéza, obinadlo a různé masti, už to kolikrát ani nejde.

Málo kdo ví, že jsi i vášnivý rybář, pochlubíš se nám svými zajímavými úlovky?

Rybařina je krásná, ale celkem časově náročná a toho času moc nezbývá. Nějaký ten amur, nebo štika na háčku taky uvízla. Ale v našem týmu jsou jiní mistři trofejních úlovků, že?

Martin Smažil

Fotogalerie