12. 1. 2020

AHL Polička - Pustá Kamenice : Pustá Rybná 3:3

Naši hokejisté dnes v předposledním zápase základní části AHL Polička remizovali s Pustou Rybnou 3:3. Branky za naše mužstvo vstřelili: 2 x David Zeman, 1 x Adam Pekař. V průběžné tabulce soutěže si drží třetí místo. Poslední zápas základní části sehrají v sobotu 25.1.2020 od 18:15 hod. s Borovnicí.

Odkaz:https://www.ahl.cz/soutez/ahlpolicka/zapas/?zapasid=20290

Po delší době Vám přinášíme rozhovor s jedním naším hráčem, který není z Pusté Kamenice. Jelikož nám občas některé hráče nepustí na zápas manželky, ortodoxní trenér Svratouchu, vyskytne se zranění, rýmička nebo pracovní povinnosti, musí za nás nastoupit jiní kluci. Jeden z nich je Petr Sokol (Sok) elitní bek naší obrany, do týmu ho přivedl náš gólman Karlos.

Soku, než tě Karel zlanařil do týmu, slyšel si někdy o Pusté Kamenici? A prozradíš čím a jak tě přesvědčil, a jak nás vyprofiloval?

Ano slyšel, protože v Pusté Kamenici bydlí Karel. Přesvědčovat mě nemusel, byl jsem rád, že si mohu zahrát hokej s partou mladých kluků. Rozhodně se smíchem rozptýlil mé obavy, že bych nestíhal nebo byl špatně přijat od Vás.

Jak jsi spokojený s atmosférou v kabině a jak tě hráči přijali?

Nálada v kabině je vždy skvělá, veselá, vyhecovaná. Jak odpovídám výše, byl jsem přijat velice vstřícně, myslím, že jsme si s klukama od první chvíle rozuměli.

Jak hodnotíš úroveň kamenických hráčů?

Úroveň hráčů je na tuto soutěž naprosto v pohodě a jsou zde i hráči, kteří by mohli hrát vyšší úroveň.

V posledním přípravném utkání 4. 1. 2020 jsi změnil pozici elitního beka za levé křídlo první lajny a hned hattrick (neskutečné). Co tomu říkáš?

„Nepřekvapuje mě to“ (smích). Dílo náhody a dobrých spoluhráčů.

Kde se vzala tvá produktivita? Cítíš gradující formu před play off?

To sám nevím, ale vždy se snažím hrát naplno. Myslím, že má forma byla na vrcholu tak před dvaceti lety, nyní se udržuje v přímce a nemá už kam stoupat.

Kde se cítíš líp s Betonem (Zdeněk Zeman) v obraně a nebo v útoku? A nezamotal jsi trenérům trochu hlavu svým výkonem?

Mé místo je určitě v obraně. Hlava se motala hlavně mně, už nejsem zvyklý na rychlost hry v útoku.

Po fyzické stránce musíš být dobře připraven, pracuješ nějak na sobě?

Ano, pracuji na sobě. 3x týdně hraju NHL na playstationu.

V kabině se proslýchá, že bojkotuješ posezónní rozlučky. Nemáš rád společenské večírky? A slíbíš hráčům, vedení a fanouškům, že se letos zúčastníš?

Na tuto otázku odpoví po sezóně můj osobní manager – manželka (smích).

Za hokejisty Martin Smažil

Fotogalerie