28. 4. 2020

Pietní akt v Pekelci původně plánovaný na 2.5.2020 se ruší

Kvůli riziku nákazy koronavirem a vyhlášeným opatřením vlády ČR se neuskuteční původně plánovaný pietní akt u památníku v Pekelci. Ani v tomto čase, kdy není možné se oficiálně shromažďovat, nechceme zapomenout na událost, která se stala koncem druhé světové války mezi Čachnovem a Pustou Kamenicí v Pekelci. I přesto, že jsme původně měli v plánu důstojnější připomínku tohoto významného 75. výročí, musíme respektovat současná opatření minimalizující šíření koronaviru. Za obec Pustá Kamenice však navštívíme pietní místo a za komorního prostředí položíme věnec a věnujeme krátkou vzpomínku obětem pekelecké tragédie.

                                                                                                                                                                   starosta

Ve čtvrtek 30.4.2020 jsme společně s místostarostou položili u památníku padlých věnec a uctili tak památku padlých občanů na konci II. světové války. (viz. fotografie na konci foto prezentace)

starosta

Níže se můžete podívat na několik historických fotografií, které pro obec Pustá Kamenice zpracoval Jan Brokl st.

První tři fotografie jsou z roku 1947, čtvrtá v pořadí je z roku 1960, pátá a šestá fotografie je z roku 2011, sedmá z roku 2012, osmá z roku 1945 a devátá z roku 1965. Desátá až dvanáctá fotografie je z roku 2020.

 

Fotogalerie