27. 6. 2020

Mažoretky Hvězdičky – náš školní rok

V září 2019 jsme opět otevřely brány do našeho kroužku mažoretek. Všechny jsme se na něj po prázdninách moc těšily. Pro velký zájem byl otevřen také druhý kroužek pro nové mažoretky – začátečnice, který navštěvuje 7 dívek nejen z Pusté Kamenice. Ihned od začátku se mažoretky pustily do tréninku velmi usilovně. Naučily se nové prvky, jimiž jsou například osmička, mlýnek nebo hodiny. S malými mažoretkami jsme se učily základním cvikům a praci s hůlkou. Natrénovaly jsme také novou sestavu. Těšily jsme se, až ji někde předvedeme.

První a bohužel také poslední vystoupení bylo na karnevale v Pusté Kamenici. Naše choreografie získala velké ohlasy a všichni nám ji chválili. Ovšem začátkem března pro nás všechny nastalo těžké období v podobě koronavirové pandemie. Byla zavedena opatření, kvůli kterým nemohly naše lekce probíhat. My jsme však nezahálely. Mažoretkám jsem pravidelně přes e-mail zasílala domácí úkoly, co mají trénovat a také videa pro nacvičení nových prvků. Musím říci, že holčičky byly moc šikovné a trénink doma se jim velmi dařil.

V květnu přišlo uvolňování Covidové situace, na které jsme všichni již netrpělivě čekali. Kroužky se obnovily, probíhaly na místním hřišti, i když jsme zprvu musely nosit roušky a dodržovat rozestupy. Tentokrát nám nepřálo pouze deštivé počasí, tedy jsme téměř všechny kroužky trávily pod přístřeškem.

25.6.2020 pro mažoretky začátečnice a 26.6.2020 pro mažoretky pokročilé bylo připraveno vysvědčení.

Jsem moc ráda, že je o kroužek velký zájem a doufám, že nadšení holkám vydrží i během prázdnin a v září se opět setkáme v plném počtu.

 

Přeji všem krásné prázdniny.

 

Tereza Lorencová

Fotogalerie