13. 7. 2021

Vesnické hry v Javorku

V sobotu 10.7. 2021 vyrazila Pustokamenická smečka na 29. ročník vesnických her dospělých v Javorku. Jako již tradičně byl tým sestaven ze tří žen a tří mužů. Jmenovitě Jana Vičarová, Jana Bukáčková, Marta Fajmonová, Jirka Bukáček, Patrik Chvála a Kuba Vičar. Celý soutěžní den se nesl v duchu smyslového vnímání. Jednalo se o chuť, zrak, hmat, čich, sluch a jako poslední intuice. Her se celkem zúčastnilo devět soutěžních týmů.

V první soutěži jsme vyzkoušeli chuťové pohárky. Kelímky s nevábným obsahem obarveného kašovitého ovoce a zeleniny potrápily všechny týmy. Do druhé již fyzicky náročnější soutěže jsme své hlavy navlékli do žebříku, prošli opičí dráhou přes pneumatiky, tyčkový slalom a vypití půl litru vody na ex. Ve třetí jsme se vrátili zpět do školy a poznávali předměty poslepu s tichou poštou k poslednímu, který po zdatném kotoulu všechny předměty napsal na papír. Ve čtvrté jsme na čas v lavoru plném hladké mouky a následném osvěžení vodou hledali kostičku čokolády. Za nás nejlepší soutěž, kdy při pohledu na ostatní týmy nebylo možné zadržet smích. Perfektně náš tým zvládl sluchový smysl. Je vidět, že Pustokamenická smečka svoji loni raněnou fenu na slovo poslouchá. Po slepu se jeden po druhém nechali navigovat a po zatočení hledali barevné kostičky a házeli je do kbelíku. V posledním intuitivním vnímání mělo pět členů týmu nasazené novinové čepice, pod kterými se až na jednoho skrývala syrová vajíčka. Na posledním z týmu bylo intuitivně rozpoznat, který pod čepicí vejce nemá. Tuto soutěž ovládl škodič (čti Mireček, 5 let, štěně od feny), kdy rozhodl, že jsme trefili všechna vajíčka. Tyto hry jsme zakončili na krásném 5. místě.

Na závěr bychom chtěli poděkovat obci Javorek za perfektní organizaci a skvěle vymyšlené soutěže, které si jistě všechny týmy náležitě užily. Gratulujeme letošnímu vítězi a těšíme se na příští rok při jubilejním 30. ročníku vesnických her dospělých.

Pustokamenická smečka

Foto: Iveta Kynclová ml.

Fotogalerie