17. 7. 2022

Vesnické hry na Březinách 2022

Jako každoročně se náš Pustokamenický tým utkal na Vesnických hrách dospělých tentokráte na Březinách. Počasí nám přálo po celý den. Zahájení začalo tradičně představením všech 9 týmů (BBBB, Borová, Březiny, Javorek, Pustá Kamenice, Rychnov, Sádek, Telecí, Volejbal Svitavy). Členové Pustokamenické smečky - Marta Fajmonová, Jana Vičarová, Jakub Vičar, Jiří Bukáček, Patrik Chvála, Iveta Kynclová.

Soutěže probíhaly v 5 dráhách, což mělo za následek rychlý průběh. Organizace byla zvládnuta na jedničku s hvězdičkou. Soutěžilo se v devíti disciplínách. Začalo se Rozcvičkou, následoval Driblink naruby, Koulej se míčku kutálej a Paci, paci, pacičky, zde se stále naše Pustokamenická smečka rozehrávala. Avšak pozor při disciplíně Chyť, drž a táhni jsme bezkonkurenčně ovládli celou soutěž. Následovala přestávka s perfektním zorganizováním, občerstvením a dostatkem pití ve velké různorodosti. Po pauzičce jsme se proskákali Hlavolamem, kde jsme do cíle dohopsali s míčkem mezi koleny s umístěním do otvoru v krabici. V disciplíně Svlékací, oblékací se opět ukázalo, co našemu týmu nejlépe jde. Předposlední soutěž byla nazvána Nejsou sudy, jako sudy. Přátelé, musíme uznat ''fakt nejsou''. Družstvo leželo na zemi a na nich matrace s jednou členkou, která si připravené míčky podél dráhy uchovávala pod tričkem. Tato soutěž ovšem nebyla přímo pro náš tým, ale co, poslední jsme nebyli. A jsme u poslední soutěže Míčkolov, která se konala ve zdejším rybníce. Uprostřed byl kruh cca o průměru 4,5 m a v něm několik různobarevných míčků. Na souši byly připravené udice a každý se vrhal pro svoji barvičku. Tato disciplína byla opravdový zážitek. Naši chlapci se do vody vrhli nevídaným způsobem. Všichni se bavili. Musíme uznat, že se tyto hry vydařily nad naše očekávání. Přes nějaké nezdary jsme se nakonec umístili na krásném 6. místě. Jelikož se jednalo o 30. ročník těchto her, ze strany Březin se jednalo o ukončení, pokud by se nepřihlásilo jiné družstvo na pořádání dalšího ročníku. Hry ovládlo Telecí a uznalo, že by byla škoda tuto tradici ukončit.

Poděkování patří organizátorům za perfektní zvládnutí situace, skvělé soutěže, výborné jídlo a pití. Bohužel se tento ročník obešel bez podpory kamenických spoluobčanů. Přijelo nás podpořit cca 6 lidí, kterým ze srdce děkujeme, především panu starostovi za fotodokumentaci, zapůjčení obecního vozu, vlajky a zakoupení nových dresů.

Tímto se za Pustokamenickou smečku loučíme a v roce 2023 vyjeme v Telecí.

Marta Fajmonová

Foto: Jaroslav Sklenář

Fotogalerie